72
Ez isteni!
43
Így nem csináltam vegán cukormentes kalácsot...
19
Mi történik a testben a Covid után?
22
Ilyen egy Bak jegyű anyuka!
28
A blogköltöztetés felér egy önismereti úttal
SweetHome
Duplán tökös biscotti
Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit.
76
90
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
94
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
71
Ez most akkor a Covid volt?
78
Megvan még, mit mondtunk?
59
Csak azért is boldog karácsony, 2020?
42
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
61
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
57
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
10
Kiadós leves után ebéd is lehet
77
Nem maradhat el idén!
Jólétcsokor
Karácsony: étrend, életmód – tervezz a boldog, elégedett év végéért
Hallgass a tippekre!
55
24
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.
75
Meg kell kóstolni!
2
Keressük az ország legszebb adventi dekorációját!
51
A gyerekek okosak és szórakoztatóak.
51
Nem tudom, mit képzel magáról.
Napi kattintós
Cheesecake, azaz sajttorta. Abból is a klasszikus new york-i verzió következik, ahol a krémsajtot tejföllel gazdgítjuk, így lesz igazán krémes, lágy a sajttorta. Annyira egyszerű, és mégis fenomenális ízkombináció. Annyi sajttorta szerepelt már a blogon, és ez a csodás kis gyönygyszem eddig valahogy kimaradt. Pedig ez a sajttorták alfája és omegája, az tuti. […]
Sziasztok ! Ismét itt vagyunk , és ismét egy tortával jelentkezek nektek . A mai egy igazán különleges darab , mivel a fő összetevője az egyik kedvenc édességem a Kinder Maxi King , de szerintem ezzel sokan vannak még így . Milyen jó is volt régen , kisgyerekként állandóan ilyeneket ettünk […]
Észak-Amerika és Mexikó füves pusztáiról származó préritárnics vagy más neveken lisianthus vagy eustoma szépsége tavasszal sokat vásárlásra csábít. Pár hét után aztán többnyire tönkre megy. Ezért is örültem, amikor Vadady Mária olvasónk elárulta, hogy milyen módszerrel sikerült életben tartania, sőt újbóli virágzásra bírnia a kényes kis kedvencet. “Anyák napjára kaptam 3 virágszárral. Azonnal […]
Rögtön hétindítónak hoztam nektek egy nagyon túrós, de főleg szedres sütit. Gyorsan süssétek meg, mert pillanatokon belül vége a szeder szezonnak! De a jó hír az, hogy tulajdonképpen akár szilvával is működhet…. Viszont a savanykás szeder passzol a legjobban, a jó sok citrommal megküldött túrós, ámde rizslisztes alapsütihez. Pofonegyszerű a történet, keverem, kavarom, majd a […]
Magyar város a határ túloldalán: ez (is) Lendva. Avagy Alsó-Lendva. Nagyon közel van, autópálya is vezet oda, de valószínűleg mindenki csak elszáguld mellette, és maximum megjegyzi, hogy nézd, van ott egy szép vár a domboldalban. Pedig Lendva egyre több turistát vonz, mert egyre több látnivalót és remek programokat kínál. Érdemes hát megállni pár órára, és […]
Az utóbbi évek legnépszerűbb trópusi növénye kétség kívül a murvafürt (Bougainvillea). A mediterrán országok nyaralásait idéző színpompás virágot egyre többen bevállalják, sőt sokan már a gondozását is tökélyre fejlesztették. A murvafürt sok napfényt igényel, imádja a tűzőnapot is. Mindenképp meleg, széltől és esőtől védett balkonra vagy kert részbe kerüljön. A 15 fok alatti hideget nem […]
Nem olyan régen levelet kaptam egy kedves olvasómtól, többek között a következőket írta: “Még szegény Anyukám – ezelőtt sajnos sok évtizeddel már – készített egy olyan diós-habos süteményt, amiben liszt nem is volt, lapos kis rudacskák, tojáshabbal a tetején! Ennek a receptjét sehol sem találom, nagyon szeretnék hozzájutni, s szeretném megkérdezni, hogy nem ismeri-e véletlenül […]
Hozzávalók (26 cm-es tortaformához) A piskótához (Baracskay Angéla receptje alapján) 6 db közepes méretű tojás 80g finomliszt 120 g kristálycukor 1 kis üveg eperlekvár a piskóta kenéséhez A joghurtos epermousse-hoz 400 g megtisztisztított, durvára aprított eper 250 g görög joghurt 80-100 g kristálycukor (az eper édességétől függően) 250 g habtejszín (min. 30%-os) 10 db lapzselatin […]
Anyósom jóvoltából nem csak a Friuli, de a Veneto tartománybeli ételek is folyamatosan az asztalunkra kerülnek. A következő étel is Venetóból származik, sőt, egyenesen Velencéből s persze, mondhatnánk rá, hogy egy egyszerű „pirított máj”…. aztán amikor megkóstoljuk, rájövünk, hogy mégsem az. Van benne valami más, van benne valami titok… Ez pedig nem más, mint a […]
A Lillafüredi kisvasút mellett több látnivaló is van, de a vonat csak “elszáguld” mellettük. Ahhoz, hogy megnézhessük őket le kell szállunk a vonatról. Vagy végigmenni Garadnáig, a végállomásig, és visszasétálni Lillafüredre. A táv kb. 5 km, nem nagy ügy, jó tempóban akár egy óra alatt visszaérhetnénk, de ha nézelődni szeretnénk, akkor kicsit tovább fog tartani. […]
A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!